Mimmi-animelover♥

Alla inlägg under maj 2011

Av Mami - 12 maj 2011 18:12

Hejsan allihopa  

Här kommer en kul liten bild som jag fick av pappa idag^^

  

Den räven ligger allt illa till (stackarn)

Av Mami - 11 maj 2011 17:05

Här får ni filmens huvud tema song♥ Jätte vacker  


Jag skrev om filmen i förra inlägget^^


Av Mami - 11 maj 2011 16:40

Nu ska jag skriva om ännu en Ghibli film^^ Så den här gången blir det alltså Det levande slottet (Orginaltitel: Hauru no ugoku shiro)

Den filmen har jag hemma och även den har jag sett jättemånga gånger ^^

Jag älskar alla studio Ghibli filmer jag sett hittills och jag hoppas ni också gör det om ni får chansen att se dem♥

Den här filmen kan vara lite rörig för vissa, men det varar inte länge. Filmen har mycket humor, romantik och såklart väldigt spännande. Så om jag ska få det kortfattat så är det en film som jag varmt rekommenderar till alla^^

   

Handling:

Det levande slottet handlar om den unge hattmakerskan Sofie, som blir förvandlad till en gammal kvinna av ödeshäxan. Ödeshäxan lägger även en förbannelse över Sofie så att hon inte ska kunna berätta för någon att hon har blivit förtrollad. När Sofie ger sig iväg för att hitta ett botemedel eller hjälp stöter hon på ett förtrollat slott som går av sig själv, och oinbjuden går Sofie in. I det levande slottet bor pojken Mark, demonen Calcifer och husets ägare, trollkarlen Hauru. Sofie flyttar in hos dem som deras städerska. Det är början på en förtrollad och romantisk resa!


Hoppas ni också ser den! 

Av Mami - 10 maj 2011 17:26

Här kommer första episoden av Cardcaptor Sakura. Ni kan läsa om vad serien handlar om i förra inlägget.

 



Av Mami - 10 maj 2011 16:39

Denna gång ska jag skriva om serien Cardcaptor Sakura. Jag började se den när den gick på barnkanalen och det var nog för något år sedan^^ Men jag tyckte den var så himla gullig så jag ville inte sluta titta ;D Det gjordes två serier med samma karaktärer och den andra nämnde jag också tidigare alltså Tsubasa Chronicle. Men i alla fall så tycker jag mycket om denna serien också för att den är så himla gullig och mycket spännande.

   

Handling:

Cardcaptor Sakura handlar om den 10-åriga tjejen Sakura Kinomoto. I första avsnittet råkar hon öppna en bok med titeln "The Clowbook", vilken tillhörde en trollkarl vid namn Clow Reed, varpå en massa kort flyger ut ur den. Eftersom korten oftast skapar kaos där de uppträder måste Sakura fånga in dem igen. Hon följs åt av väktare Keroberos, ett litet gult flygande djur, och några kamrater.

När hon fångar in ett kort får hon tillgång till kortets förmågor, som att tex, hoppa högt. Det första kortet hon fångade var kortet "Windy"(vind). När hon öppnar boken dyker också Kero-chan (Keroberos i förklädd skepnad) upp, ett djur som liknar en gul mus med vingar. Han kan senare i serien förvandlas till en gul, bevingad 'tiger'.

Sakuras bästa vän heter Tomoyo Daidouji. Tomoyo syr dräkter till Sakura att ha när hon fångar Clowkort och filmar henne. De går på samma skola. Shaoran Li är en kille som också fångar clowkort. I början ogillar han Sakura mycket men efter ett tag blir han kär i henne. Han går också på samma skola som Sakura.

Av Mami - 9 maj 2011 20:43

Halloj :3 Nu har jag spelat golf idag igen så nu är jag helt slut -.-

Sökte lite på internet och hittade två låtar som jag börjat gilla väldigt mycket.

En är med An Cafe och den andra med Acid Black Cherry. Jag kommer skriva mer om alla artister när jag tagit reda på mer fakta :3

Så här kommer låtarna Snow Scene & Yasashii Uso♥



  



Av Mami - 8 maj 2011 19:50

   Jag kom nyss hem från golftävlingen Skandia Tour Distrikt som var på Torreby GK. Spelade där för första gången idag och det gick superbra!  

Jag spelade i F-2 klassen så jag vann på netto resultatet. Men jag känner mig riktigt stolt för jag sänkte mitt handicap idag också :3

Som pris så fick jag en liten pokal och en snygg keps så när jag kom hem så blev mamma jätte glad och gjorde några glädjeskutt.

Så här får ni en låt som jag hittade nu och den får mig att bli ännu mer glad^^

Detta blir nog enda inlägget idag för nu är jag så trött så jag håller på att ramla ihop. Det blir man efter en hel dag på golfbanan, hehe

  


Av Mami - 7 maj 2011 19:58

Yepp nu vet jag lite vad vi ska göra i Japan i år. Blir lite saker som vi tidigare redan har gjort men vi har med oss två andra tjejer som ska få se massa saker^^

Vi kommer vara i Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Miyajima och Kagoshima♥

I Tokyo blir det väl mest att se på alla affärer och sen så skulle vi till Studio Ghibli museet. I Kyoto ska vi se på Kinkakuji & Ginkakuji. Här är bilder på dem:

   

Sen blir det Peace Memorial Museum i Hiroshima, se många vackra ställen på Miyajima & avslukta med några dagar i Kagoshima. Vulkanen Sakurajima ska vi också besöka och bada onsen nedanför vulkanen. Så här ser det ut:

 

Så det var lite kort om vad vi ska göra i Japan  

Presentation


Heey
Jag heter Mami och som älskar manga och anime.
Jag är född 1997 i maj.
Mina intressen är att spela piano, golf, pingis och nu har jag börjat spela gitarr så jag har rätt mycket på gång.
Jag bor med mina föräldrar och min lillebror.

Translate

Musik

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Få mer besökare

 


Ovido - Quiz & Flashcards